Kärlek

VALLENTUNA ÄLSKAR NYKÖPING!

PEACE


Tiden försvinner

Det e helt sjukt vad som kan hända när man har kul. Älsk-AGNES e här på en liten visit och dagar och nätter flyter samman i rödvinsnostalgi och sönderrökta lungor. Debaser igår var en riktig höjdare. Dans, fylla lycka och kärlek. Lite ågren må, nattbuss och ljusnande himlar. Dock övervägde galna upptåg idag hela "icke-sov"-grejjen. Pizzatajm outside, goda vänners lag, SMK och sex-appeal på trummset :) Just do it u know...

PEACE

Förändringar

Ibland blir livet helt enkelt inte som man tänkt sig. För ett år sedan trodde jag att jag hade it all figured out, men just nu snurrar jorden verkligen helt åt fel håll, inget blir som man tänkt sig. Visst, man måste chansa, leva och göra nya val, men varför är det alltid så vemodigt? Kärring citatet nr one kanske skulle vara på sin plats; "Friskt vågat, hälften vunnet?"

PEACE

Osäkerhet

"...det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
allt är så förgängligt allting kan briserna snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig


men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu, hos dig och din vän
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen


men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem
där är himlen lite närmre för mig
där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt
dit kan jag gå och sakna dig
dit kan jag gå och sakna dig


men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du..."


Lars Winnerbäck


PEACE

Rasens två kön

Det här skulle kunna bli ett helt vanligt tråkigt inlägg om hur min gårdag var, vad jag gjorde, och hur jag mådde. Jag skulle kunna berätta att det var föris med 90-tals musik, karatefylla på ett dyngpackat tegel, omhändertagande av disorienterade mongon och efterfest med härliga peeps. MEN, det tänker jag inte (eller gjorde jag precis det?)

Det jag däremot skulle vilja berätta om är av ett annat slag. Nämligen skillnader mellan män & kvinnor i deras tankesätt, eller kanske rent av de metoder vi använder för att få något vi vill ha. Det som fick mig att tänka på det faktum att de olika könen i rasen homo sapiens är så olika var egentligen inte en enskild händelse utan ett koppel av diskussioner och antaganden under kvällen.

Efter Jerry Springer och Paradise hotell (tack Gud för tv400) så hade jag och min manliga partner in crime en liten pratstund, att tilläggas en helt öppen och ärlig sådan. Han, vi kan kalla honom Lars-Erik, berättade att han var uppvuxen med sin mor under större delen av sina senare år i livet och påstod att det var det som hade format hur han uttryckte sig. Efter vidare eftertanke kom vi båda överens om att detta nog stämde trots allt. Lars-Erik var, och är än idag, expert på att snacka sönder folk och förvränga folks tankar för att på så sätt få sin vilja igenom. Han gör det på ett listigt sätt så att personen i fråga själv tror att han eller hon (eller det?) har tagit beslutet själv. Lars-Erik är säljare, passande va?

Efter fortsatt diskussion kom den sanna kvinnan i mig fram och började hugga på lilla Lars-Erik och analyserade sönder allt han sa ur ett kvinnligt perspektiv (dvs berättade för honom vad hans egentliga mening var med alla ord och meningar var som flödade ut ur hans lilla mans-mun). Lars-Erik blev helt sönderägd och lite obekväm till mods trots att han var nyfiken på hur det hela egentligen gick till. För trots att han själv var, och är än idag, mycket bra på att använda den kvinnliga listen och intuitionen så är han inte fullärd. Och det begrundar sig antagligen på att han är just Lars-Erik, han är en man och inte en kvinna. GIVETVIS berättade jag inte för den lilla pojkvaskern om de underbara gåvorna Gud gett den kvinnliga delen av jordens befolkning! Något ska vi väl ha kvar att spela med...

Visst är det härligt ändå vad det kvinnliga språket och tankens makt kan åstakomma? HIGH FIVE på den DUMTJACK!

ps. Namnet Lars-Erik är självklart ett faksimil på en egentlig person, men då texten ovan kan uppfattas väldigt avslöjande så väljer jag att skydda mitt bollplanks faktiska namn.

PEACE
♥ 

Tjolahopp

Herre GUD, är ett uttryck som skulle passa bra för det faktum att jag faktiskt inte har skrivit ett blogginlägg på 5 hela dagar, när jag nu sitter inklämd mellan 57 oskrivna biblar till 57 underbara människor som jag faktiskt vill säga någonting till. Damn.

Mitt i all trötthet och nedstämdhet för det som hänt senaste dagarna finns det ändå små ljusglimtar. Kalashärliga asgarv med älskENJI (som jag aldrig vill vara utan i hela mitt liv) sötillern och lillasysteryster, underbara toner på konsert med kvällsol i ögonen, söta nattpussar på en busshållsplats och världens bästa uppvaknande i en enorm säng till tonerna av goda dagars magi, tack för det älskade!

Livet kanske inte är så dumt ändå?

PEACE

RSS 2.0